Seizoen 2014-2015

Beste Kenshi,

Het nieuwe kendo seizoen staat weer voor de deur! RSJ-dojo Amstelveen start vanaf dinsdag 19 augustus.

Check voor alle kendo activiteiten en de trainingsdagen/uren de agenda op onze website.

Voortgang en afspraken:

Ik ben van mening dat we ons moeten richten op een kwalitatieve ontwikkeling in de training bij alle kendoka. Volg de info op onze site voor deelname aan activiteiten en ontwikkelpunten.

Het middenkader van onze dojo moet worden versterkt! Door veel/meer aandacht te geven aan kendoka met bogu kan en moet de kendo-kwaliteit bij onze kenshi aanzienlijk worden opgehoogd. Dit zal ik onder meer realiseren door de trainingen af te stemmen op traditionele trainingsvormen. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Onder meer een borging van continuïteit. Onder meer in trainingsvormen en deelname aan trainingen. Van leden wordt nu verwacht dat je minimaal drie keer per maand traint!! Als je hier niet aan kunt voldoen moet je met mij overleggen. Het initiatief voor overleg ligt bij jou!

In de afgelopen jaren werd Renshinjuku meer een sportclub. Dit moet weer worden teruggebogen naar een Budo-club!!
Er moet meer respect komen voor hen die lesgeven. Laatkomers kunnen niet meetrainen, tenzij dispensatie door een sensei.

Renshinjuku is een kendo dojo waar kendoka de mogelijkheid wordt geboden om te kunnen trainen en zichzelf te ontwikkelen. Dit wil ik met actieve leden en niet met donateurs; lees: leden die keurig contributie betalen, maar niet trainen. Dan maar liever een kleine club met veel enthousiastelingen….

We zullen ook meer aandacht gaan geven aan trainingsvormen voor Yudansha. Hiervoor heb ik al een programma gereed.

Denk voor jezelf na wat jouw persoonlijke doel is in kendo voor het komende seizoen en laat dit tijdens je training merken. Ikzelf heb voorgenomen om intensiever te gaan lesgeven, onder andere door vaker mee te trainen en me minder te gaan bemoeien met de organisatie van onze club.

Een aantal taken van de organisatie zijn en worden gedelegeerd naar leden. Informeer jezelf goed vanuit de activiteitenagenda op onze website en maak keuzes waar je aan wilt deelnemen.

Anyway, ik ben weer helemaal klaar voor het komende seizoen; m’n shinai zijn geslepen en geolied; m’n hakama & keigogi gewassen en gestreken en m’n bogu opgepoetst. Ik zie er nu al naar uit om jou aan de andere kant van mijn shinai te ontmoeten.

GAMBATE!!!
Bert Heeren sensei
Renshi 6e dan kendo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *