Schrijven, delen, leren

Eén van de dingen die ik zo mooi vind aan de internationale kendo gemeenschap, is de vriendelijkheid en openheid. Nieuwelingen worden vlug en met veel steun opgenomen in de lagere rangen. De meeste sensei en sempai staan altijd paraat om hun ervaring te delen. En ondanks dat Renshinjuku geen ’tweede dojo’ / nomikai traditie heeft zijn er genoeg open discussies.

Een andere, mooie manier om informatie te delen met kendoka uit Nederland en de rest van de wereld is door te schrijven.

Deze week deed Jack Tacke van Zanshin een oproep aan alle NKR-leden, voor artikelen en verhaaltjes voor de volgende nummers. Ik schaar me achter hem en kan je van harte aanbevelen om iets te schrijven. Je helpt er je mede-kendoka mee! Kendo World magazine is voor alle kendoka buiten Japan een onmisbare bron van kennis (ik heb zelf iets voor KW#6.4 geschreven) en wij Hollanders kunnen natuurlijk ook niet zonder de Zanshin. Ook onze eigen website proberen we een rijke bron van (beginners) informatie te maken, met een groeiend aantal artikelen.

Heb je iets om te delen, doet dat dan! Is d’r een onderwerp waar je graag over vertelt? Ben je op een fantastisch kendo evenement geweest? Heb je wat coole nieuwe spullen die je wilt reviewen? Stuur wat in naar de publicatie van je keuze en help je mede-kendoka! :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.