800 kinderen kendo veldslag

Bron: NHK.

Hoewel de originele source link het niet meer doet, is het onderstaande geciteerd van de NHK. Het evenement vond plaats op 7 april j.l.  Een video van de veldslag is hier beschikbaar, bij Karrewiet.

800 kinderen namen deel aan een outdoor kendo toernooi, in Yamanashi prefectuur ten westen van Tokyo.

Het toernooi is onderdeel van een jaarlijks evenement ter nagedachtenis van de sterfdag van Takeda Shingen, de 16e eeuwse krijgsheer wiens domein overlapte met het huidige Yamanashi. Hij zou zijn overleden op 12 april 1573.

De kinderen, tussen 3 en 18 jaar oud, waren verdeeld in twee teams: het oosten en het westen. Zij bevestigden rode en witte ballonnen aan hun men om aan te tonen bij welk leger zij horen.

Het doel van het toernooi? Om de ballonnen je tegenstanders te vernietigen met je shinai!

Het toernooi eindigt zonder winnaar, als eerbetoon aan Shingen en zijn rivaal Uesugi Kenshin, die vaak hebben gevochten zonder duidelijke winnaar.

Het hoofd van het organizerende committee zegt kendo te willen promoten onder jonge kinderen. Hij hoopt ook dat het toernooi volgend jaar nog groter zal zijn!

Het idee van een ballonnen toernooi is natuurlijk niet nieuw, zoals je kan zien in onderstaande clip van een 4-team wedstrijd. In het westen worden deze toernooien vaak gedaan rond feestdagen, zoals nieuwjaar of Halloween.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *