CT bezoek

Vorige week viel 2013’s eerste nummer van “Zanshin” op de mat, het tijdschrift van de NKR.

Het jaarverslag van de technische commissie bevat veel interessante informatie en toont dat onze hoog geplaatste leden veel successen hebben behaald. In vijf van de tien Nederlandse competities stonden ze op de eerste plaats. En in een zesde (Fumetsu Cup) zat één van onze leden in het winnende team.

Echter, een andere statistiek waar we eens bij kunnen stilstaan is ons bezoek van de CTs (centrale training). Elk jaar organiseert de NKR vijf a zes training met deelnemers vanuit het hele land. Deze trainingen zijn enorm leuk en leerzaam! Maar ondanks het feit dat wij één van ‘slands grootste dojo zijn, met ~70 actieve leden, staan we maar op de derde plaats wat betreft bezoekersaantallen. Over vijf evenementen heen telden wij voor maar 28 deelnemers mee (resp. 2, 4, 9, 3 en 10 waarbij de laatste een examendag was). Onze vrienden van Museido (31) en Fumetsu (43) lopen voor op ons.

Al met al suggereren de cijfers dat we veel actiever zouden kunnen zijn op de CTs! In januari deden maar vijf van onze leden mee (beter dan vorig jaar). Laten we de volgende trainingen goed meedoen! Op 10 maart is er de volgende CT, een kata training gecombineerd met de ALV.

Sprekend van de NKR: ben je al betalend lid? De NKR regelt elk jaar weer enorm veel mooie evenementen voor de Nederlandse kendoka en ze kunnen onze hulp goed gebruiken! Ben je nog geen lid, schrijf je dan alsjeblieft in. Het kost maar €60 per jaar.

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *