We bestellen zekken!

KendoSewingBeste kenshi, de tijd is gekomen om zekken te bestellen! Je weet wel, de naam ‘zakjes’ die op je tare komen die zowel jezelf als jouw dojo identificeren.

Hoewel het voor deelname aan toernooien niet vereist is om een zekken te hebben, staat een professioneel gemaakte zekken wel een stuk mooier dan een lap tape met je naam in viltstift ;)

Het is traditie dat Heeren-sensei zekken bestelt uit Japan, via Furuya-sensei. Als je graag een zekken wilt bestellen, laat dit dan aan Heeren-sensei weten. De deadline is 1 februari.

Voor de bestelling is het nodig dat je achternaam in zowel westers alfabet als in katakana wordt aangeleverd. Je sempai kunnen je helpen bij het vertalen, of je kan zelf een poging wagen met de handige katakana tabel van Wikipedia.

Mocht je het zelf proberen, onthoud dan dat kana een phonetisch alfabet is en dat veel van onze westerse klanken alleen benaderd kunnen worden in het Japans. Bijvoorbeeld, Sluyter wordt su-ra-ta, スラタ. Heeren wordt he-re-n, ヘレン. Davin-sempai krijgt natuurlijk wat ruimtegebrek met zijn マヘスパルシング (;^_^)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *