Kyu examens in Almere

Over een paar weken, aan het einde van januari, zal onze Almeerse dojo haar halfjaarlijkse kyu examens afnemen. Hoewel het niet gaat om officiƫle NKR titels, zijn onze interne shinsa toch een prettige manier om je voortgang te meten.

Onze examens zijn een mooie voorbereiding op de officiĆ«le NKR ikkyu shinsa en we hopen dan ook dat ze helpen om examenvrees te voorkomen bij onze studenten. Ze geven je hopelijk ook een boost in zelfvertrouwen, omdat kendo lessen vaak een opeenstapeling lijken te zijn van “niet goed genoeg!“. Het is erg fijn om op deze manier een bevestiging te krijgen dat je toch voortgang boekt!

We raden onze leerlingen aan om zich voor te bereiden als op een echte shinsa. Lees dus ons artikel over shinsa voorbereiding en lees ook door de verschillende studie materialen.

One Comment

  1. I’m very much looking forward to the test, because I would really like to know the biggest flaws I need to tackle before attending my ikkyu exam.

    For one, my kirikaeshi is sloppy. For another, I am very hesitant and I keep waiting for my opponent to move. But anything else I can learn will be hugely beneficial.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *