‘Hatsumode’ viering

Geciteerd uit de officiële uitnodiging:

============================================

Hierbij nodigen we u van harte uit voor de viering van Hatsumode. Dit gebeurt op 1 januari 2013.

Hotel Okura Amsterdam
Otter and Esperance Zaal
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam

Toegang gratis
Donaties welkom

Programma:
15:30 Ontvangst
16:00 Shintoceremonie: Hatsumode
17:00 Naorai (feestelijke dronk met sake)
18:00 Afsluiting

Op nieuwjaarsdag bezoeken miljoenen Japanners de plaatselijke shintoschrijn om het nieuwe jaar schoon te beginnen. Dit eerste bezoek aan de schrijn heet hatsumode.

Voor Japanners die in Europa wonen en die de nieuwjaarsdagen niet thuis in Japan kunnen vieren, biedt Hotel Okura in Amsterdam een speciaal nieuwjaarsprogramma. Hierbij hoort uiteraard ook hatsumode. Voor de 8e opeenvolgende keer zal drs. Paul de Leeuw in een van de prachtige zalen van Hotel Okura een tijdelijke shintoschrijn opbouwen, die de hotelgasten de hele dag kunnen bezoeken. Dankzij de welwillende medewerking van Hotel Okura kunnen we deze shintoschrijn ook voor u openstellen om een bijzondere nieuwjaarsceremonie te houden om 4 uur ‘s middags. De Ceremonie wordt uitgevoerd door Paul de Leeuw, Shintomeester en Yurie Umamoto, Miko.

Vanwege beperkte plaatsruimte wordt u dringend verzocht tijdig te reserveren. Na 24 december zult u een bevestiging ontvangen.

RSVP Graag vóór 24 december reserveren: office@shinto.nl

3 Comments

  1. Hahah, nee. Deze uitnodiging was naar mij persoonlijk gestuurd, maar ik zet ze vaak ook online. Ik had m op de 21e ontvangen, maar kwam vandaag pas aan posten toe. Had de datum niet gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *