Kendo etiquette posters

Eén van onze leden vond inspiratie in Bunpei Yorifuji’s beroemde “Please do it” campagne posters. Deze posters uit 2008-2011 zijn bedoeld om reizigers in de Tokyose metro te wijzen op etiquette, in de hoop overlast te verminderen. De posters hadden een mooi design, zijn grappig en ze brengen de boodschap kort en bondig over.

“Hoe zou het zijn”, dacht hij, “als we het zelfde design toepassen op kendo?”.

Zo begon het werk aan een kendo-gebaseerde set van “Please do it…” posters. De eerste vijf posters gaan over onderhoud, respect en hygiene: basics die elke kendoka moet kennen. Met dank aan George McCall (JA), Hiroaki Naruse (JA), Julio Fernández Allende (ES), Hugo Andrade Araújo (PT), Roger Friberg (SV) en Olivier Dupré (FR) voor hun hulp bij de vertalingen. Tevens dank aan de World Kendo Network Facebook groep voor hun suggesties en feedback.

In de onderstaande lijst vind je elke poster in het Japans, plus één van zeven andere talen: engels, frans, duits, portugees, zweeds, spaans of nederlands. Deze posters worden op A4 formaat als PDF bestand aangeboden, voor uw print-gemak. Onderaan elke taal-kolom staat een link naar een ZIP file, om de hele set in één keer te downloaden.

1. Respect: houd je uniform netjes DE EN ES FR NL PT SV
2. Respect: wees stil tijdens de les DE EN ES FR NL PT SV
3. Onderhoud: houd je shinai splinter-vrij DE EN ES FR NL PT SV
4. Onderhoud: controleer je shinai op zwakke plekken DE EN ES FR NL PT SV
5. Hygiene: houd je uniform schoon DE EN ES FR NL PT SV
Download de hele set: ZIP ZIP ZIP ZIP ZIP ZIP ZIP

Posters-overview-large